Dit is jouw dag als Sales Trainee

Als jij je kop thee of koffie hebt gehaald in Grand Café PCI ga je in het New York-stijl-kantoor aan de slag. De goals voor het hele salesteam en voor jou zijn afgestemd en een overzicht van mooie merken en organisaties kan worden benaderd via mail, telefoon en online media. Samen met de afdeling Marketing zijn tactieken besproken om de beste hulp aan te kunnen bieden aan de verschillende doelgroepen. In de binnendienst zit je veel achter je scherm, dus halverwege de ochtend loop je een rondje buiten, race je in de racesimulator of speel je FIFA tegen een collega om vervolgens vol gas te geven tot aan de lunch die je zelf meeneemt of je kiest om gebruik te maken van de luxe lunch, eveneens in Grand Café PCI. ’s Middags bespreek je met je manager de kansen en gesprekken die je voert met potentiële klanten. En wil je misschien even wat meer focus? Dan kun je altijd gebruik maken van een eigen bel-kantoor(tje). Én als Sales Trainee houdt je natuurlijk altijd je persoonlijke doelen voor ogen, kijkt of je op koers ligt en helpt, waar nodig je collega’s. Heb je nog zin om te sporten? Dan ga je de PCI Gym in om je conditie te tarten. Met een voldaan gevoel en de nodige energie ga je weer naar huis.

Als Sales Trainee ben je verantwoordelijk voor acquisitie van nieuwe afspraken en het onderhouden van de bestaande klanten vanuit de Business Unit IT . Je bent bezig met verlenging van overeenkomsten én met cross-service naar onze andere business units Audiovisueel en IT. Oftewel; je voelt bij jouw klanten en prospects feilloos aan of je ze ook kunt helpen met meer dan printoplossingen en biedt een breed palet aan werkomgeving-oplossingen aan. Daarnaast werken sales trainees samen met ervaren accountmanagers en volgen een intern opleidingstraject, zodat jij de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

Samengevat krijg jij de volgende uitdaging:

 • Zoeken en bellen van potentiële klanten. Je weet als geen ander hoe je de juiste contactpersoon kunt benaderen om tot een afspraak te komen;
 • Onderhouden van contact met (potentiële) klanten en hen adviseren en informeren over onze business unit IT;
 • Zorgen voor een goede mix tussen acquisitie en relatiebeheer;
 • Verwerken van offerte-aanvragen en het uitbrengen van offertes;
 • Leads signaleren, vastleggen en opvolgen;
 • Leads en prospects benaderen om hen te informeren over onze dienstverlening;
 • Actieve opvolging van uitgebrachte offertes;
 • Administratieve verwerking van verkoopgegevens;
 • Bijhouden van klantgegevens in het CRM systeem
 • Kortom; met deze activiteiten alles ervoor in het werk stellen om een sales qualified lead te brengen naar een tevreden klant die verder kan met IT.

Taken van een Sales Trainee bij PCI

Je bent verantwoordelijk om producten- en oplossingen van PCI IT onder de aandacht te brengen binnen onze klantenkring. Na verloop van tijd krijg je de verantwoordelijkheid voor een eigen set van klanten die je periodiek spreekt. Je bent verantwoordelijk voor acquisitie van nieuwe afspraken en het onderhouden van de bestaande Je behandelt verlengingen van overeenkomsten en bent bezig met cross-sell naar onze andere business units Audiovisueel, Print en Supplies. Je werkt samen met ervaren accountmanagers en volgt een intern opleidingstraject, zodat je de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

Contact & onderhoud

Bij alle contacten die jij in je klantenbestand hebt staan, weet je hoe de vork in de steel zit. Oftewel; Voor jou is er geen verrassing en elk detail noteer je zorgvuldig in het klantensysteem. Je houdt bijvoorbeeld bij wie wanneer jarig is, wanneer bepaalde contracten aflopen of moeten worden uitgebreid en hoe vaak je met iemand contact hebt. Deze informatie sla je punctueel en altijd op, zodat je collega’s ook zicht hierop hebben. Als je klant merkt dat jij er bent met de juiste informatie en adviezen, is je contactbeheer op orde. Jouw contact onderhoud is de basis voor een junior Account Manager.

Leads verzorgen

Wanneer je aan jouw leads niet de juiste zorg en aandacht geeft, geen business. En dat weet jij als junior account manager als geen ander. Want een lead is key en moet goed verzorgd worden van begin tot opvolging. Na een eerste gesprek zoek je naar de aanknopingspunten om jouw potentiële klant verder te kunnen helpen. Je luistert tijdens deze gesprekken aandachtig om zo goed mogelijk kansen te kunnen spotten en het beste advies te geven. Evenzo belangrijk is de registratie, het formuleren en opvolgen van deze activiteit. In elke fase van het jaar kun jij overzichtelijk de status van jouw leads inzien, ziet de parels ertussen en geeft de juiste leads de juiste aandacht.

Acquisitie en relatiebeheer

Acquisitie zit je in de genen, want dat is de basis voor iedere junior account manager. Het idee om klanten verder te helpen maakt je blij. Je wordt er enthousiast van om klanten te bellen, mailen of online te benaderen. In combinatie met de afdeling Marketing, met je team en zelf verzamel je lijsten, bepaal je wie er benaderd kan worden met welke approach en zorg je voor een schematische en overzichtelijke tactiek om in contact te komen met je klanten. Je wisselt makkelijk New Business acquisitie en benadering van bestaande klanten af. Hierbij houd je focus en werkt verzorgd. De opbouw met je klant borg je in het CRM systeem.

Administratie

Goede leads spotten, goede contacten opbouwen met potentiële klanten en het onderhouden hiervan is een stevige basis, maar om dit compleet te maken ben je uiterst secuur in de administratie van je leads, die zorgt voor jouw verkoop-fundament. In een toegankelijk CRM-systeem werk je gemakkelijk met campagnes en acties om jouw lead registratie en opvolging compleet en inzichtelijk te houden. In Excel weet jij eenvoudig je weg te vinden, want ook bel- en actielijsten ons handige documentmanagement systeem hebben jouw volledige aandacht, zodat jouw administratie en die van je sales-collega’s goed en actueel in beeld kan worden gebracht.

Welke eisen passen bij deze functie?

Een junior account manager bij PCI kiest voor een zelfstandige functie, waarin je vrij kunt bewegen, maar voelt zich ook een teamplayer die graag laat zien waarin hij of zij uitblinkt. Zo krijg je energie wanneer je collega een deal binnenhaalt of zorgt voor een belangrijke afspraak. Als je dat zelf verzorgt ben je minstens zo blij en gaat hierdoor nog harder lopen. Targets zijn jou niet vreemd en ook wil je graag een belangrijk deel van de teamtarget invullen om vervolgens samen de behaalde resultaten te vieren. Je komt met ideeën en nieuwe invalshoeken. Deze benoem je binnen het team om zo tot optimale prestaties te komen. De zelfstandigheid die van je wordt gevraagd binnen je eigen werkveld vul je met gemak in en je kunt dan ook op elk moment goed inzien waar je staat en waar je naartoe werkt. Daar tegenover deel je graag je enthousiasme, expertise en behaalde successen binnen je team, waardoor collega’s datzelfde kunnen ervaren. Met jouw ervaring in sales accountmanagement ben je van toegevoegde waarde. Met ervaring in IT ben je een stap voor op je concurrenten voor deze functie, maar jij bent gretig en leergierig, dus zorgt dat je deze branche-kennis snel op doet. Oftewel; een ondernemende en gedreven zelfstarter.

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Een zelfstarter met een commerciële en klantgerichte instelling;
 • Enthousiaste en ondernemende persoonlijkheid;
 • Gedreven om doelstellingen te halen;
 • Communicatief zeer vaardig in woord en geschrift;
 • Je bent in staat zelfstandig te opereren binnen het team;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je beschikt over enige relevante werkervaring, bij voorkeur op een commerciële binnendienst /sales afdeling;
 • Ervaring met IT-oplossingen of ervaring in de branche is een pré;
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Haaksbergen.

Waarom werken bij PCI als Sales Trainee?

PCI biedt je de mogelijkheid om je carrière als Sales Trainee te lanceren in een informele werkomgeving waar het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid key is. Je komt te werken bij een ambitieuze, groeiende onderneming, die opereert in de voorhoede van zakelijke innovatie en de cultuur is informeel, gedreven en behulpzaam. Wij zijn trots op onze cultuur!

Op vrijdag sluiten wij de week af in het Grand Café van PCI. Hier praten we na over de week en kijken we uit naar het weekend. Want na een week hard werken is het goed om samen af te ronden. Om een goed beeld te krijgen moet je hier gewoon komen werken, maar een greep uit de cultuur van PCI geeft je alvast een beeld.

Twee keer per jaar is PCI bij elkaar en dan bedoelen we ook iedereen. In januari trappen we het jaar af en in de zomer doen we dit zachtjes over. Met een goedgevuld programma en mooie locaties is het dan even tijd om in ontspannen sfeer bij elkaar te zijn in een casino-setting op het landgoed van een kasteel of in het tot feesttent omgebouwde magazijn van het hoofdkantoor. Ook doet PCI regelmatig mee met hardloopwedstrijden en fietstochten om geld in te zamelen voor onze stichting DLW. Sporten gebeurt daarnaast ook in de complete Gym in Lijnden. Maar misschien vind je het wel leuker om even te ontspannen in de game-corner, dat kan ook. Met de gave incentives kun jij meedingen naar Bol.com-cadeaubonnen, Shoptegoed en een trip naar Westendorf. De informele sfeer zorgt voor een ongedwongen en open cultuur, waarbij de verschillende locaties en subculturen een krachtige drager zijn voor het succes van PCI.

Zie jij jezelf hier werken en wil je de cultuur opsnuiven, gave incentives najagen en in aanmerking komen voor die afgestemde bonusregeling? Dan heb je het juiste DNA en zoeken wij jou.

PCI Lijnden
 • Een informele en ongedwongen werkomgeving op een New York-stijl-kantoor
 • Marktconform salaris met 8% vakantiegeld
 • Gave incentives gedurende het jaar
 • Bonusregeling
 • Pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage
 • Opleidingsmogelijkheden, want jij wilt ontwikkelen
 • Bedrijfsfeesten- en uitjes/sport events
 • Altijd toegang tot de PCI Gym
 • Vrijdagmiddagborrel in het PCI Grand Café

Over PCI:

PCI levert en onderhoudt de beste informatie- en communicatieoplossingen. Van document management tot Cloud & IT-oplossingen, en van kantoorartikelen tot printers.

De Business Unit IT-Solutions zorgt voor flexibele IT-oplossingen passend bij de organisatiedoelstellingen van de klant/relatie.
Jij bent op zoek naar een vliegende start in de Sales en dat is wat wij bieden! Heb jij lef, commercieel talent en een passie voor Sales? Durf jij actief te verkopen en ben je klaar om de eerste stap naar de rest van je carrière te zetten bij een van de snelst groeiende IT bedrijven van Nederland?

Je komt bij PCI in een hecht salesteam dat je helpt, uitdaagt en leert om samen doelen te behalen. Eén van die doelen is om onderdeel van dit team te worden en zelfstandig klantgericht je eigen doelen te halen. Je praat graag met managers en directeuren van kleine en grote bedrijven over hun business goals en zoekt kansen om deze organisaties verder te helpen. Met creativiteit en een natuurlijk gevoel voor de wensen van de klant maak je eenvoudig de stap naar een oplossing die de klant verder helpt.

Veelgestelde
vragen

Als Sales Trainee ben je verantwoordelijk voor acquisitie van nieuwe afspraken en het onderhouden van de bestaande klanten vanuit de Business Unit IT. Je bent bezig met verlenging van overeenkomsten én met cross-service naar onze andere business units Audiovisueel en MPS. Oftewel; je voelt bij jouw klanten en prospects feilloos aan of je ze ook kunt helpen met meer dan IT-oplossingen en biedt een breed palet aan werkomgeving-oplossingen aan. Daarnaast werken Sales Trainees samen met ervaren accountmanagers en volgen een intern opleidingstraject, zodat jij de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

Een Sales Trainee bij PCI kiest voor een zelfstandige functie, waarin je vrij kunt bewegen, maar voelt zich ook een teamplayer die graag laat zien waarin hij of zij uitblinkt. Zo krijg je energie wanneer je collega een deal binnenhaalt of zorgt voor een belangrijke afspraak. Als je dat zelf verzorgt ben je minstens zo blij en gaat hierdoor nog harder lopen. Targets zijn jou niet vreemd en ook wil je graag een belangrijk deel van de teamtarget invullen om vervolgens samen de behaalde resultaten te vieren. Je komt met ideeën en nieuwe invalshoeken. Deze benoem je binnen het team om zo tot optimale prestaties te komen. De zelfstandigheid die van je wordt gevraagd binnen je eigen werkveld vul je met gemak in en je kunt dan ook op elk moment goed inzien waar je staat en waar je naartoe werkt. Daar tegenover deel je graag je enthousiasme, expertise en behaalde successen binnen je team, waardoor collega’s datzelfde kunnen ervaren. Met jouw ervaring in sales accountmanagement ben je van toegevoegde waarde. Met ervaring in IT ben je een stap voor op je concurrenten voor deze functie, maar jij bent gretig en leergierig, dus zorgt dat je deze branche-kennis snel op doet. Oftewel; een ondernemende en gedreven zelfstarter.

Bij PCI willen we er voor zorgen dat je niets te kort komt. Ook op financieel gebied regelen we dit graag goed. In een persoonlijk gesprek gaan we bepalen wat jouw salaris precies wordt, maar op een goed salaris kun je rekenen bij PCI. Een inside sales accountmanager heeft een keurig marktconform basissalaris, afhankelijk van kennis en ervaring. Met jouw sales-ambities gaat je verkoophart misschien nog wel harder kloppen, want on target komt hier nog eens € 6.000,- per jaar bovenop. Niets staat je meer in de weg om naast een uitdagende functie in een fanatiek team, over alles te beschikken en je ambities waar te maken.

Solliciteren is eenvoudig. Jij zorgt ervoor dat je ambities op papier komen en wij gaan dit met de hoogst nodige zorg lezen en behandelen. Dus is de functie inside sales account manager na het lezen van deze vacature de baan die je zoekt? Ben jij de nieuwe inside sales account manager van PCI en wil je reageren? Stuur ons dan jouw sollicitatie en motivatie via de solliciteer nu button. Voor vragen kan je altijd een mail sturen naar solliciteren@pci.nl. Wil je liever eerst iemand spreken of persoonlijk een vraag stellen? Bel dan met een recruiter van PCI via +31 88 543 08 08.

Nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen nemen wij deze goed door. Je krijgt binnen vijf werkdagen reactie op je sollicitatie voor de functie van inside sales account manager. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een telefonisch interview. We kijken samen of de baan van inside sales account manager echt iets voor jou is. Wanneer wij beiden enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in. Door wederzijdse vragen leren wij elkaar beter kennen en worden wederzijdse verwachtingen uitgesproken. Daarnaast vertellen we je meer over PCI, het team waar je komt te werken en de functie zelf. Zijn we allebei nog steeds enthousiast? Dan plannen we een vervolggesprek. en gaan we meer de diepte in. We kijken of je over de juiste competenties en vaardigheden beschikt die passen bij de functie. Hierna hebben wij een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie van inside sales account manager, verwachtingen en de cultuur bij PCI. Aansluitend hoor je zo snel mogelijk van ons of we je een voorstel gaan doen. Wanneer dit niet het geval is, zullen wij dit uiteraard onderbouwen met opbouwende feedback.

Openstaande vacatures

Sales Support

 • Lijnden
 • HBO
 • Fulltime (32-39 uur)

Accountmanager Managed Print Services

 • Nederland
 • HBO
 • Fulltime (32-39 uur)

Accountmanager

 • Nederland
 • HBO
 • Fulltime (32-39 uur)

Sales Backoffice Medewerker

 • Haaksbergen
 • MBO
 • Fulltime (39 uur)

Accountmanager Hybrid Sales Office Supplies

 • Lijnden
 • MBO
 • Fulltime (39 uur)

Inside sales accountmanager

 • Lijnden
 • MBO
 • Fulltime (39 uur)
Annemiek Meulenkamp

Solliciteer voor Sales Trainee!

Annemiek Meulenkamp HR Business Partner