Dit is jouw dag als Sales Accountmanager

Als jij je kop thee of koffie hebt gehaald in Grand Café PCI ga je in het New York-stijl-kantoor aan de slag. De goals voor het hele salesteam en voor jou zijn afgestemd en een overzicht van mooie merken en organisaties kan worden benaderd via mail, telefoon en online media. Samen met de afdeling Marketing zijn tactieken besproken om de beste hulp aan te kunnen bieden aan de verschillende doelgroepen. In de binnendienst zit je veel achter je scherm, dus halverwege de ochtend loop je een rondje buiten, race je in de racesimulator of speel je FIFA tegen een collega om vervolgens vol gas te geven tot aan de lunch die je zelf meeneemt of je kiest om gebruik te maken van de luxe lunch, eveneens in Grand Café PCI. ’s Middags bespreek je met je manager de kansen en gesprekken die je voert met potentiële klanten. En wil je misschien even wat meer focus? Dan kun je altijd gebruik maken van een eigen bel-kantoor(tje). Én als Inside Sales Marketeer houdt je natuurlijk altijd je persoonlijke doelen voor ogen, kijkt of je op koers ligt en helpt, waar nodig je collega’s. Heb je nog zin om te sporten? Dan ga je de PCI Gym in om je conditie te tarten. Met een voldaan gevoel en de nodige energie ga je weer naar huis.

Als Inside Sales Marketeer ben je verantwoordelijk voor acquisitie van nieuwe afspraken en het onderhouden van de bestaande klanten vanuit de Business Unit Print (Managed Print Service). Je bent bezig met verlenging van overeenkomsten én met cross-service naar onze andere business units Audiovisueel en IT. Oftewel; je voelt bij jouw klanten en prospects feilloos aan of je ze ook kunt helpen met meer dan printoplossingen en biedt een breed palet aan werkomgeving-oplossingen aan. Daarnaast werken inside sales marketeer samen met ervaren marketeer en volgen een intern opleidingstraject, zodat jij de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

Samengevat krijg jij de volgende uitdaging:

 • Zoeken en bellen van potentiële klanten. Je weet als geen ander hoe je de juiste contactpersoon kunt benaderen om tot een afspraak te komen;
 • Onderhouden van contact met (potentiële) klanten en hen adviseren en informeren over onze business unit Managed Print Service, Audiovisueel en IT;
 • Zorgen voor een goede mix tussen acquisitie en relatiebeheer;
 • Verwerken van offerte-aanvragen en het uitbrengen van offertes;
 • Leads signaleren, vastleggen en opvolgen;
 • Leads en prospects benaderen om hen te informeren over onze dienstverlening;
 • Actieve opvolging van uitgebrachte offertes;
 • Administratieve verwerking van verkoopgegevens;
 • Het geven van technische adviezen aan onze klanten;
 • Bijhouden van klantgegevens in het CRM systeem.

Taken van een Inside Sales Account Manager bij PCI

Je bent verantwoordelijk voor acquisitie van nieuwe afspraken en het onderhouden van de bestaande klanten vanuit de business unit Managed Print Service. Je behandelt verlengingen van overeenkomsten en bent bezig met cross-sell naar onze andere business units Audiovisueel en IT. Je werkt samen met ervaren accountmanagers en volgt een intern opleidingstraject, zodat je de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

Welke eisen passen bij deze functie?

Een inside sales marketeer bij PCI kiest voor een zelfstandige functie, waarin je vrij kunt bewegen, maar voelt zich ook een teamplayer die graag laat zien waarin hij of zij uitblinkt. Zo krijg je energie wanneer je collega een deal binnenhaalt of zorgt voor een belangrijke afspraak. Als je dat zelf verzorgt ben je minstens zo blij en gaat hierdoor nog harder lopen. Targets zijn jou niet vreemd en ook wil je graag een belangrijk deel van de teamtarget invullen om vervolgens samen de behaalde resultaten te vieren. Je komt met ideeën en nieuwe invalshoeken. Deze benoem je binnen het team om zo tot optimale prestaties te komen. De zelfstandigheid die van je wordt gevraagd binnen je eigen werkveld vul je met gemak in en je kunt dan ook op elk moment goed inzien waar je staat en waar je naartoe werkt. Daar tegenover deel je graag je enthousiasme, expertise en behaalde successen binnen je team, waardoor collega’s datzelfde kunnen ervaren. Met jouw ervaring in sales marketing ben je van toegevoegde waarde. Met ervaring in IT ben je een stap voor op je concurrenten voor deze functie, maar jij bent gretig en leergierig, dus zorgt dat je deze branche-kennis snel op doet. Oftewel; een ondernemende en gedreven zelfstarter.

 • Minimaal MBO+ werk- en denkniveau;
 • Een zelfstarter met een commerciële en klantgerichte instelling;
 • Enthousiaste en ondernemende persoonlijkheid;
 • Gedreven om doelstellingen te halen;
 • Communicatief zeer vaardig in woord en geschrift;
 • Je bent in staat zelfstandig te opereren binnen het team;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je beschikt over enige relevante werkervaring, bij voorkeur op een commerciële binnendienst /inside sales afdeling;
 • Ervaring met IT-oplossingen of ervaring in de branche is een pré;
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Amsterdam.

Waarom werken bij PCI als inside sales marketeer?

PCI biedt je de mogelijkheid om je carrière als inside sales marketeer te lanceren in een informele werkomgeving waar het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid key is. Je komt te werken bij een ambitieuze, groeiende onderneming, die opereert in de voorhoede van zakelijke innovatie en de cultuur is informeel, gedreven en behulpzaam. Wij zijn trots op onze cultuur!

Op vrijdag sluiten wij de week af in het Grand Café van PCI. Hier praten we na over de week en kijken we uit naar het weekend. Want na een week hard werken is het goed om samen af te ronden. Om een goed beeld te krijgen moet je hier gewoon komen werken, maar een greep uit de cultuur van PCI geeft je alvast een beeld.

Twee keer per jaar is PCI bij elkaar en dan bedoelen we ook iedereen. In januari trappen we het jaar af en in de zomer doen we dit zachtjes over. Met een goedgevuld programma en mooie locaties is het dan even tijd om in ontspannen sfeer bij elkaar te zijn in een casino-setting op het landgoed van een kasteel of in het tot feesttent omgebouwde magazijn van het hoofdkantoor. Ook doet PCI regelmatig mee met hardloopwedstrijden en fietstochten om geld in te zamelen voor onze stichting DLW. Sporten gebeurt daarnaast ook in de complete Gym in Lijnden. Maar misschien vind je het wel leuker om even te ontspannen in de game-corner, dat kan ook. Met de gave incentives kun jij meedingen naar Bol.com-cadeaubonnen, Shoptegoed en een trip naar Westendorf. De informele sfeer zorgt voor een ongedwongen en open cultuur, waarbij de verschillende locaties en subculturen een krachtige drager zijn voor het succes van PCI.

Zie jij jezelf hier werken en wil je de cultuur opsnuiven, gave incentives najagen en in aanmerking komen voor die afgestemde bonusregeling? Dan heb je het juiste DNA en zoeken wij jou.

PCI Lijnden
 • Een informele en ongedwongen werkomgeving op een New York-stijl-kantoor
 • Marktconform salaris met 8% vakantiegeld
 • Gave incentives gedurende het jaar
 • Bonusregeling
 • Pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage
 • Opleidingsmogelijkheden, want jij wilt ontwikkelen
 • Bedrijfsfeesten- en uitjes/sport events
 • Altijd toegang tot de PCI Gym
 • Vrijdagmiddagborrel in het PCI Grand Café

Over PCI:

PCI helpt organisaties met IT en kijkt daarbij naar de complete werkomgeving. Want met een sterke IT-infrastructuur bouw je de basis voor de ideale werkomgeving voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan alle verbindingen met devices die je gebruikt om te kunnen werken. Zoals een beeldscherm in de vergaderruimte die je gebruikt voor een Teams-meeting of het delen van bestanden via je laptop, het informatiescherm bij de ingang van een winkel of kantoor of de printer waar je veilig mee wilt printen. Denk ook aan de faciliteiten daar omheen. Zoals een ergonomische werkplek en altijd papier voor de printer. PCI zorgt dat dit voor iedere medewerker, iedere dag op de beste manier werkt.

PCI heeft collega’s nodig die snappen hoe je iemand verder kunt helpen met IT. In de breedste zin van het woord. Want naast inside sales account managers hebben wij meer sales-vacatures. En meer dan sales, want wij zoeken meerdere professionals die organisaties verder willen helpen met IT. Van SOC Security Specialist tot Applicatiebeheerder en van Technical Consultant tot Datacenter Infrastructure Engineer.

Veelgestelde
vragen

Als Inside Sales marketeer ben je verantwoordelijk voor acquisitie van nieuwe afspraken en het onderhouden van de bestaande klanten vanuit de Business Unit Print (Managed Print Service). Je bent bezig met verlenging van overeenkomsten én met cross-service naar onze andere business units Audiovisueel en IT. Oftewel; je voelt bij jouw klanten en prospects feilloos aan of je ze ook kunt helpen met meer dan printoplossingen en biedt een breed palet aan werkomgeving-oplossingen aan. Daarnaast werken inside sales marketeers samen met ervaren accountmanagers en volgen een intern opleidingstraject, zodat jij de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

Je komt bij PCI in een hecht salesteam dat je helpt, uitdaagt en leert om samen doelen te behalen. Eén van die doelen is om onderdeel van dit team te worden en zelfstandig klantgericht je eigen doelen te halen. Je praat graag met managers en directeuren van kleine en grote bedrijven over hun business goals en zoekt kansen om deze organisaties verder te helpen. Met creativiteit en een natuurlijk gevoel voor de wensen van de klant maak je eenvoudig de stap naar een oplossing die de klant verder helpt.

Bij PCI willen we er voor zorgen dat je niets te kort komt. Ook op financieel gebied regelen we dit graag goed. In een persoonlijk gesprek gaan we bepalen wat jouw salaris precies wordt, maar op een goed salaris kun je rekenen bij PCI. Een inside sales marketeer heeft een keurig marktconform basissalaris, afhankelijk van kennis en ervaring. Met jouw sales-ambities gaat je verkoophart misschien nog wel harder kloppen, want on target komt hier nog eens € 6.000,- per jaar bovenop. Niets staat je meer in de weg om naast een uitdagende functie in een fanatiek team, over alles te beschikken en je ambities waar te maken.

Solliciteren is eenvoudig. Jij zorgt ervoor dat je ambities op papier komen en wij gaan dit met de hoogst nodige zorg lezen en behandelen. Dus is de functie inside sales marketeer na het lezen van deze vacature de baan die je zoekt? Ben jij de nieuwe inside salesmarketeer van PCI en wil je reageren? Stuur ons dan jouw sollicitatie en motivatie via de solliciteer nu button. Voor vragen kan je altijd een mail sturen naar solliciteren@pci.nl. Wil je liever eerst iemand spreken of persoonlijk een vraag stellen? Bel dan met een recruiter van PCI via +31 88 543 08 08.

Nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen nemen wij deze goed door. Je krijgt binnen vijf werkdagen reactie op je sollicitatie voor de functie van inside sales marketeer. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een telefonisch interview. We kijken samen of de baan van inside sales marketeer echt iets voor jou is. Wanneer wij beiden enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in. Door wederzijdse vragen leren wij elkaar beter kennen en worden wederzijdse verwachtingen uitgesproken. Daarnaast vertellen we je meer over PCI, het team waar je komt te werken en de functie zelf. Zijn we allebei nog steeds enthousiast? Dan plannen we een vervolggesprek. en gaan we meer de diepte in. We kijken of je over de juiste competenties en vaardigheden beschikt die passen bij de functie. Hierna hebben wij een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie van inside sales marketeer, verwachtingen en de cultuur bij PCI. Aansluitend hoor je zo snel mogelijk van ons of we je een voorstel gaan doen. Wanneer dit niet het geval is, zullen wij dit uiteraard onderbouwen met opbouwende feedback.

Openstaande vacatures

Sales Support

 • Lijnden
 • HBO
 • Fulltime (32-39 uur)

Accountmanager Managed Print Services

 • Nederland
 • HBO
 • Fulltime (32-39 uur)

Accountmanager

 • Nederland
 • HBO
 • Fulltime (32-39 uur)

Sales Backoffice Medewerker

 • Haaksbergen
 • MBO
 • Fulltime (39 uur)

Accountmanager Hybrid Sales Office Supplies

 • Lijnden
 • MBO
 • Fulltime (39 uur)

Inside sales accountmanager

 • Lijnden
 • MBO
 • Fulltime (39 uur)
Faisoen Winkler

Solliciteer voor inside sales marketeer!

Faisoen Winkler HR Adviseur